ΠΕΞΣΕ - Thera-Be | Κωνσταντίνος Βασιλείου
1373
page-template-default,page,page-id-1373,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

ΠΕΞΣΕ

Το Π.Εξ.Σ.Ε. σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε πιλοτικά, αναθεωρήθηκε στη βάση της κλινικής εμπειρίας και εφαρμόζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ, στο Βόλο και τη Λάρισα. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης και η αλλαγή που επιτυγχάνει να φέρει σε επίπεδο οικογένειας υπήρξε το κίνητρο συγγραφής και έκδοσης του προγράμματος.

 

Το Π.Εξ.Σ.Ε. είναι αρτικόλεξο το οποίο σημαίνει Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας και αποτελεί έμμεση θεραπεία λόγου στη βάση της κοινωνικής-αλληλεπιδραστικής θεωρίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα αυτό εμπλέκει γονείς και παιδί. Εξελίσσεται σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων και συμπεριλαμβάνει την Φάση Ανάπτυξης και την Φάση Εδραίωσης.

 

Το Π.Εξ.Σ.Ε. στηρίζεται σε ωφέλιμες τροποποιήσεις στο επικοινωνιακό και γλωσσικό περιβάλλον του παιδιού, οι οποίες προάγουν το επικοινωνιακό κίνητρο και ενισχύουν τη γλωσσική του ανάπτυξη. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εμπειρικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως είναι η Βραχεία Θεραπεία με Εστίαση στη Λύση και η Θεραπεία Αλληλεπίδρασης Γονέα-Παιδιού.


 

https://eulegein.net/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80-%CE%B5%CE%BE-%CF%83-%CE%B5/