ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗ ΠΕΡΙΔΕΣΗ - Thera-Be | Κωνσταντίνος Βασιλείου
1403
page-template-default,page,page-id-1403,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗ ΠΕΡΙΔΕΣΗ

 

Η Νευρομυϊκή Περίδεση είναι μία θεραπευτική εφαρμογή που αξιοποιεί την ελαστικότητα των βαμβακερών ταινιών Kinesio πάνω στο δέρμα για να επηρεάσει τους μύες και τα νεύρα.

 

Η περιτονία αποτελεί ζώνη συνδετικού ιστού, η οποία αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο, ακριβώς κάτω από το δέρμα, που προσκολλάται, σταθεροποιεί, εσωκλύει και διαχωρίζει τους μύες και τα εσωτερικά όργανα. Όταν είναι φυσιολογική επιτρέπει αυξημένο εύρος κίνησης, βελτιωμένη ποιότητα αναπνοής, βελτιωμένη λεμφική λειτουργία, μειωμένο πόνο και ένταση και πιο μόνιμες αλλαγές στο συνδετικό ιστό που οδηγούν σε δομική ακεραιότητα. Αντιθέτως, όταν γίνεται πολύ σφιχτή ή χάνει το σφρίγος της και τις υποστηρικτικές τις ιδιότητες γίνεται κλινικά επιβαρυντική. Τέτοιες περιπτώσεις παθολογίας συναντώνται στη δυσαρθρία, τη δυσφωνία, τη δυσφαγία, τον άτυπο εκφυλισμό και την παράλυση του προσώπου.

 

Στις παθολογίες αυτές η περίδεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την αποκατάσταση ενός μυός, νεύρου ή κάποιας κινητικής διαταραχής, να επανεκπαιδεύσει τη μυϊκή μνήμη και να διορθώσει την μυϊκή ανισορροπία, να βελτιώσει τη ροή του αίματος, τον μυϊκό τόνο, τη μυϊκή δύναμη ή κάποια βλάβη στο αισθητηριακό σύστημα. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, ενώ επιτρέπει τη στήριξη και τη σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις χωρίς να περιορίζεται το εύρος κίνησης του σώματος. Η περίδεση είναι ασφαλής τόσο για γηριατρικούς όσο και παιδιατρικούς ασθενείς.

 


https://kinesiotaping.com/