ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ + ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ - Thera-Be | Κωνσταντίνος Βασιλείου
1359
page-template-default,page,page-id-1359,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ + ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ

 

Η Νευρομυική Ηλεκτρική Διέγερση και το Επιφανειακό Ηλεκτρομυογράφημα κάνει χρήση του προωτοκόλλου Guardian Way®, το οποίο αναπτύχθηκε από τις εξειδικευμένες λογοθεραπεύτριες Teresa Biber και Nancy Calamuza και αποτελεί μια θεμελιωδώς διαφορετική προσέγγιση για ασθενείς με διαταραχές σίτισης, κατάποσης, δυσφαγία καθώς και διαταραχές νευρογενούς αιτιολογίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Επιφανειακό Ηλεκτρομυογράφημα (sEMG) αποτελεί ένα μέσο αντικειμενικής καταγραφής και ανάλυσης της μυϊκής δραστηριότητας ενώ με την εφαρμογή της Νευρικής Ηλεκτρομυοδιέγερσης (NMES) επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση και επανεκπαίδευση των λαρυγγικών και προσωπικών μυών.

 

Το πρωτόκολλο (NMES) βρίσκει εφαρμογή σε ποικίλες μυϊκές ομάδες, ενώ μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά μαζί με ισομετρικές και ισοτονικές στοματοπροσωπικές ασκήσεις. Τα ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρόδια, τα οποία διαπερνά ανώδυνο για τον ασθενή ηλεκτρικό ρεύμα, διεγείρουν είτε την υπογλώσσια περιοχή και του μυς που είναι υπεύθυνοι για την κατάποση στην περίπτωση δυσφαγίας φαρυγγικού σταδίου είτε την περιοχή του προσώπου και τους αντίστοιχους μυς στην περίπτωση στοματικής δυσφαγίας ή παράλυσης προσώπου. Με τη χρήση ηλεκτροδίων, αναπαράγονται τα φυσικά μοτίβα κίνησης των μυών, που μέσω της επανεκπαίδευσης και της υποκινούμενης δραστηριότητας ενισχύουν και βελτιώνουν τη λειτουργία αυτών.

 

Η μέθοδος Guardian® συγκριτικά με την παραδοσιακή θεραπεία προσφέρει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα με την εφαρμογή των πρωτόκολλων να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο λογοθεραπευτή, ο οποίος στοχεύει στην πρόσληψη και την επανεκπαίδευση των μυών που συμμετέχουν στη διαδικασία της κατάποσης.


https://thebiberprotocol.com/